Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Otvoren poziv novinarima da se prijave za medijska putovanja u EU
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

05. 03. 2020.

Izvor: Europa.rs

Otvoren poziv novinarima da se prijave za medijska putovanja u EU

Projekat „Puls Evrope – medijske posete EU“ raspisao je poziv za učešće novinara u medijskim putovanjima. Poziv će biti otvoren tokom čitavog trajanja projekta, s tim što će se lista zemalja ažurirati svaka tri meseca. Za period april-jul 2020. godine planirano je da se medijske posete organizuju u sledećim zemljama: Nemačka, Hrvatska i Slovenija, Francuska.

Poziv je otvoren za sve medije u Srbiji – nacionalne, regionalne i lokalne, elektronske, štampane i internet – uz uslov poštovanja Etički kodeks (Kodeks novinara Srbije) i profesionalnih i etičkih standarda. Novinari koji žele da učestvuju treba da podnesu predlog teme koju bi obrađivali u pojedinačnoj zemlji EU i njen kratak sinopsis, kao i da dobiju dozvolu redakcije-nadležnog urednika za odlazak na putovanje. Projekat će obezbediti sve troškove putovanja, boravka kao i troškove noinarskog rada u inostranstvu. Prijavni formular dostupan je ovde.

Više detalja dostupno je u Pozivu za učešće.

Projekat “Puls Evrope” počeo je u februaru 2020. i trajaće do avgusta 2022. godine. Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi Gete institut u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije i Centrom za kulturnu dekontaminaciju.

Najmanje 20 poseta medija iz Srbije evropskim zemljama biće organizovano tokom projekta. Medijske posete traju četiri dana tokom kojih novinari realizuju svoje reportaže/priloge. Učesnici medijskih putovanja dobiće punu organizacionu i logističku podršku projekta tokom medijskih poseta. Osim tih aktivnosti, planirano je organizovanje i nekoliko poseta novinara iz evropskih zemalja Srbiji, kao i više debata o evropskim temama širom Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi