Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za projekte elektronskih javnih glasila sa sedištem na KiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

02. 11. 2011.

Konkurs za projekte elektronskih javnih glasila sa sedištem na KiM

Na osnovu člana 17. Zakona o ministarstvima („Službeni glasnik RS“, br.16/11), Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva (u daljem tekstu: Ministarstvo), raspisuje

KONKURS
za sufinansiranje projekata/programa elektronskih javnih glasila sa sedištem na Kosovu i Metohiji u 2012.godini


I

Predmet konkursa je: sufinansiranje proizvodnje programskih sadržaja elektronskih javnih glasila na Kosovu i Metohiji, značajnih za ostvarivanje javnog interesa.

Cilj konkursa je: očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta i jezika;ostvarivanje prava građana na javno informisanje.

II

Uslovi za učešće na konkursu: Pravo učešća na konkursu imaju osnivači elektronskih javnih glasilasa sedištem na Kosovu i Metohiji, kao i pravna lica i preduzetnici registrovani za produkciju audio i/ili audiovizuelnih programskih sadržaja sa sedištem na Kosovu i Metohiji. Predloženi projekat se mora realizovati preko javnog glasila.

Predlagač može konkurisati samo sa jednim projektom.

Ukoliko je pravno lice osnivač više javnih glasila, ima pravo učešća na konkursu sa projektom svakog javnog glasila čiji je osnivač.

Učesnik konkursa može biti samo ono pravno lice ili preduzetnik koje je dostavilo odgovarajući izveštaj o utrošenim sredstvima dobijenim od Ministarstva u prethodnom periodu.

Učesnik konkursa je obavezan da popuni obrasce za učešće na konkursu (preuzimaju se sa sajta Ministarstva) i priloži kopije sledećih dokumenata:

* Obrazac 1 (opis projekta);
* Obrazac 2 (specifikacija troškova projekta);
* rešenje o registraciji pravnog lica ili preduzetnika
* dozvola za emitovanje radio i/ili TV programa;
* kratke biografije ključnih učesnika projekta (najviše 3 učesnika);
* overena izjava javnog glasila ili javnih glasila u kojima će programski sadržaji biti emitovani (obavezno samo za pravna lica ili preduzetnike registrovane za produkciju televizijskog i radijskog programa);
* dokaz o uplati Republičke administrativne takse od 240,00 dinara na račun 840-742221843-57, poziv na broj 97 50-016, namena Tarifni broj 1 (Zakon o republičkim administrativnim taksama („Sl.glasnik RS“, br. 43/03, 51/03, 53/04, 42/05, 61/05, 101/05, 42/06,47/07i 70/11).

III

Osnovni kriterijumi za ocenjivanje projekata su:

* značaj projekta za ostvarivanje prava na javno informisanje;
* doprinos raznolikosti medijskih sadržaja i pluralizmu ideja i vrednosti;
* validna argumentacija projekta;
* adekvatna specifikacija budžeta usklađena i obrazložena sa stanovišta planiranih projektnih aktivnosti;
* održivost projekta.

Posebni kriterijumi za ocenjivanje projekata su:

* značaj projekta za unapređenje informisanja na srpskom jeziku;
* doprinosočuvanju i razvoju srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta i jezika;
* informisanje i unapređenje položaja i ravnopravnosti svih segmenata društva(informisanje i edukacijadece i mladih, ekonomski i socijalno ugroženih društvenih grupa);
* radno angažovanje visokoobrazovanih novinara i drugih medijskih stručnjaka.

IV

Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše 80% vrednosti projekta. Maksimalni iznos traženih sredstava je 800.000,00 dinara.
Ukoliko je učesnik konkursa za jedan projekat u istoj kalendarskoj godini dobio sredstva iz budžeta Republike Srbije, može podneti zahtev za sufinansiranje najviše 40% njegove vrednosti.

V

Konkurs će trajati 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Politika“, a biće objavljen i na internet stranici Ministarstva.

Prijave se podnose u 4 primerka na adresu: Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, 11000 Beograd, Vlajkovićeva 3, sa naznakom: za Konkurs za sufinansiranje projekata/programa elektronskih javnih glasila sa sedištem na Kosovu i Metohiji u 2012.godini.

Korisnik sredstava je dužan da projekat realizuje do 31.12.2012. godine

Napomena: Obrazac 1 i Obrazac 2 podnose se u 4 primerka, a ostala obavezna dokumentacija u 1 primerku.

Rešenje o sufinansiranju projekata po raspisanomkonkursubiće objavljenona internet stranici Ministarstva www.kultura.gov.rs, i dostavljeno svim učesnicima konkursa.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 011/3398-671


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi