Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u regionu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

02. 11. 2011.

Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u regionu

Na osnovu člana 17. Zakona o ministarstvima („Službeni glasnik RS“, br.16/11), Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva (u daljem tekstu: Ministarstvo), raspisuje

KONKURS
za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regionau 2012. godini

I

Predmet konkursa je: sufinansiranje projekata/programa u oblasti informisanja na maternjem jeziku pripadnika srpskog naroda koji žive u zemljama regiona, i to: Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Cilj konkursa je: ostvarivanje i unapređivanje prava pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona na informisanje na maternjem jeziku i očuvanje srpskog jezika, nacionalnog i kulturnog identiteta.

II

Uslovi za učešće na konkursu: Pravo učešća na konkursu imaju osnivači javnih glasila, kao i pravna lica i preduzetnici registrovani za produkciju audio i/ili audiovizuelnih programskih sadržaja, u navedenim zemljama. Predloženi projekat se mora realizovati preko javnog glasila u navedenim zemljama.

Predlagač može konkurisati samo sa jednim projektom.

Učesnik konkursa može biti samo ono pravno lice ili preduzetnik koji je dostavio odgovarajući izveštaj o utrošenim sredstvima dobijenim od Ministarstva u prethodnom periodu.

Učesnik konkursa je obavezan da popuni obrasce za učešće na konkursu (preuzimaju se sa sajta Ministarstva) i priloži kopije sledećih dokumenata:

* Obrazac 1 (opis projekta);
* Obrazac 2 (specifikacija troškova projekta);
* rešenje o registraciji pravnog lica ili preduzetnika;
* dozvola za emitovanje radio i/ili TV programa;
* kratke biografije ključnih učesnika projekta (najviše 3 učesnika);
* overena izjava javnog glasila ili javnih glasila u kojima će programski sadržaji biti emitovani (obavezno samo za pravna lica i preduzetnike registrovane za produkciju televizijskog i radijskog programa);
* dokaz o uplati Republičke administrativne takse od 240,00 dinara na račun 840-742221843-57, poziv na broj 97 50-016, namena Tarifni broj 1 (Zakon o republičkim administrativnim taksama („Sl.glasnik RS“, br. 43/03, 51/03, 53/04, 42/05, 61/05, 101/05, 42/06,47/07i 70/11).

III

Osnovni kriterijumi za ocenjivanje projekata su:

* značaj projekta za ostvarivanje prava na javno informisanje;
* doprinos raznolikosti medijskih sadržaja i pluralizmu ideja i vrednosti;
* validna argumentacija projekta;
* adekvatna specifikacija budžeta usklađena i obrazložena sa stanovišta planiranih projektnih aktivnosti;
* održivost projekta.

Posebni kriterijumi za ocenjivanje projekata su:

* značaj projekta za unapređenje informisanja na srpskom jeziku;
* doprinos očuvanju i razvoju srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta i jezika;
* informisanje i unapređenje položaja i ravnopravnosti svih segmenata društva(informisanje i edukacijadece i mladih, ekonomski i socijalno ugroženih društvenih grupaitd.);
* radno angažovanje visokoobrazovanih novinara i drugih medijskih stručnjaka.

IV

Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše 80% vrednosti projekta. Maksimalni iznos traženih sredstava je 1.000.000,00 dinara.
Ukoliko je učesnik konkursa za predloženi projekat u istoj kalendarskoj godini dobio sredstva iz budžeta Republike Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodine ili lokalne samouprave sa teritorije Republike Srbije, može podneti zahtev za sufinansiranje najviše 40% njegove vrednosti.

V

Konkurs će trajati 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Politika“, a biće objavljen i na internet stranici Ministarstva.

Prijave se podnose u 4 primerka na adresu: Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, 11000 Beograd, Vlajkovićeva 3, za Konkurs u oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona..

Korisnik sredstava je dužan da projekat realizuje do 31.12.2012. godine

Napomena: Obrazac 1 i Obrazac 2 podnose se u 4 primerka, a ostala obavezna dokumentacija u 1 primerku.

Rešenje o sufinansiranju projekata po raspisanom konkursu biće objavljenona internet stranici Ministarstva www.kultura.gov.rs, i dostavljeno svim učesnicima konkursa.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 011/3398-671


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi