Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Novinarski konkurs "Izolacija u zgradarstvu i energetska efikasnost"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

03. 11. 2011.

Novinarski konkurs "Izolacija u zgradarstvu i energetska efikasnost"

Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije a pod pokroviteljstvom kompanije Henkel raspisao je još jedan novinarski nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu: “Izolacija u zgradarstvu i energetska efikasnost“.

Cilj konkursa je unapređenje informisanosti javnosti i privrede o značaju izolacije kao jednog od ključnih faktora energetske efikasnosti u zgradama. Na potrošnju energije u zgradama bilo koje vrste, uključujući i stambene, ide ukupno procentualno najviše energije od ukupne potrošnje energije u mnogim zemljama, prosečno i do 60%, a u Srbiji 39 – 42%. Stoga je unapređenju energetske efikasnosti u zgradama neophodno pokloniti izuzetnu pažnju.

Konkurs je otvoren do 30. decembra 2011. godine. Nagrada za najbolji prilog je studijsko putovanje u jedno od evropskih predstavništva kompanije Henkel.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju izolacije u građevinskim objektima i upotrebi materijala koji štede energiju, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Uslovi konkursa:

Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije. Svaki novinar/ka ima pravo da dostavi maksimum tri priloga. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža itd, a nagrada se dodeljuje za rad objavljen ili emitovan u periodu od 01.01.2011. do 30.12.2011. godine.

Način prijavljivanja:

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac putem pošte na adresu CEDEF-a sa naznakom za konkurs (CEDEF - Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd).

Prijavu možete pronaći ovde.

Format prijave:

• Za štampu – skeniran tekst ili isečak ili Vord dokument
• Internet – Vord dokument sa linkom
• Za TV - DVD disk
• Za radio - CD u mp3 formatu

Stručni žiri:

Stručni žiri će pregledati dostavljene materijale i doneti odluku o dodeli nagrade. Članovi žirija su:

- Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a, ujedno i predsednik žirija
- Jelka Jovanović, potpredsednik NUNS-a
- Petar Jeremić, predsednik IO UNS-a
- Bojan Kovačić, Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije
- dr Miodrag Mesarović, generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku
- Jovan Šarenac, kompanija Henkel
- Pobednik na prethodnom konkursu za medije koji je CEDEF organizovao

Odluka o najboljem prilogu će biti donesena tokom januara 2012. godine i to većinom glasova, te objavljena na sajtu CEDEF-a, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, UNS-a i NUNS-a.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi