Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs RTS-a za izbor programa nezavisnih produkcija za 2012.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

28. 11. 2011.

Konkurs RTS-a za izbor programa nezavisnih produkcija za 2012.

U skladu sa članovima 74. i 78. Zakona o radiodifuziji („Službeni glasnik RS“ br. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06, 85/06, 86/06 i 41/09) RDU Radio-televizija Srbije raspisuje javni konkurs za izbor programa nezavisnih radio i TV produkcija koji će se emitovati na programima RTS-a u 2012. godini.

Pravo da konkurišu imaju nezavisni producenti – fizička i pravna lica.

U slučaju postojanja daljeg interesovanja za produžavanje ugovorene saradnje, pravo i obavezu konkurisanja imaju i nezavisni producenti sa kojima RDU RTS ima zaključene ugovore ili anekse kojima su regulisana međusobna prava i obaveze i na osnovu kojih se na programima RTS emituju programi nezavisne produkcije, a čija važnost ističe krajem 2011. ili tokom 2012. godine.

Produkcija se odnosi na radio i televizijske emisije informativnog, školskog kulturnog umetničkog, obrazovnog, verskog, dečijeg, zabavnog i sportskog sdržaja, sadržaja posvećenog nacionalnim manjinama, etničkim grupama, kao i drugih sadržaja kojim se obezbeđuju prava i interesovanja građana.

Konkurs je otvoren do 20. decembra 2011. godine.

Uslovi:

- Nezavisni producenti konkurišu sinopsisima, scenarijima ili gotovim pilot epizodama
- Proizvedene emisije se dostavljaju isključivo na DVD formatu

Učesnici konkursa svoje ponude dostavljaju u zatvorenim kovertama na adresu:
RDU Radio-televizija Srbije, Beograd, Takovska 10, Pisarnica RTS – za Direkciju RTS, IV sprat, sa naznakom: KONKURS ZA NEZAVISNE PRODUKCIJE – NE OTVARATI.

Na poleđini koverte obavezno upisati: naziv nezavisnog producenta, ime i prezime odgovornog lica – kontakt osobe, adresu – sedište, broj telefona, faksa i mejl adresu.

Programski kolegijum će razmotriti ponude i izabrati odgovarajuće nezavisne produkcije na osnovu programsko uređivačke politike RDU RTS kao javnog medijskog servisa Republike Srbije, umetničkog i tehničkog kvaliteta programa u roku od 90 dana od dana javnog otvaranja svih prispelih ponuda nezavisnih producenata.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi