Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Godišnje nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

02. 12. 2011.

Godišnje nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije

Udruženje sportskih novinara Srbije raspisalo je konkurs za najbolje pojedince u oblasti sportskog novinarstva. Biće dodeljene nagrade „Novinar godine“, „Kamera godine“ i „Dopisnik godine“, kao i tradicionalno priznanje „Za životno delo“.

Od ove godine je uvedena i nagrada „Branka Prelević“ za doprinos razvoju ženskog sportskog novinarstva i namenjena je koleginicama. Specijalno priznanje biće dodeljeno „Izdavačkom poduhvatu godine“.

Kriterijumi


1. „Novinar godine“
- Za ovo priznanje mogu konkurisati svi novinari iz elektronskih i štampanih medija koji su tokom godine imali veći broj tekstova, reportaža, prenosa ili drugih vrsta novinarskih izraza, kojima su obeležili godinu.

2. „Kamera godine“ - Za ovo priznanje mogu konkurisati snimatelji i fotoreporteri koji su tokom 2011. imali veći broj zapaženih fotografija, fotoreportaža, snimaka, prenosa, kojima su takođe obeležili godinu.

3. „Životno delo“
– Podrazumeva se da za ovu nagradu mogu konkurisati oni sportski novinari, fotoreporteri i snimatelji koji su u svom dugogodišnjem radu dali izuzetno veliki doprinos podizanju ugleda, nivoa i sveukupnog tretmana profesije „sportski novinar“.

4. „Dopisnik godine“ – Za ovu nagradu mogu konkurisati dopisnici svih medija koji su izveštavali o značajnim događajima, a zbog kriterijuma za dodelu nagrade „Novinar godine“ ne mogu ući u ravnopravnu konkurenciju za istu.

5. „Nagrada Branka Prelević“ - Za ovo priznanje mogu konkurisati sve žene sportski novinari koje su tokom godine imale više tekstova, reportaža, intervjua itd. u kojima su pisale ili govorile o sportu.

6. „Izdavački poduhvat godine“ – Specijalno priznanje dodeljuje se autoru ili izdavaču knjige koja je izašla iz štampe u prethodnoj godini i dala najveći doprinos razvoju sportskog novinarstva.

Svi kandidati za nagrade moraju biti punopravni članovi USNS, što podrazumeva plaćenu članarinu za tekuću godinu.

Predloge za nagrade sa adekvatnim obrazloženjem i prilozima (tekstovi, fotografije, snimci) mogu slati redakcije, pojedinci i sekcije sportskih novinara iz cele Srbije, na adresu:
Udruženje sportskih novinara Srbije
Resavska 28, I sprat
11 000 Beograd
ili putem mejla: usns@uns.org.rs
Sve predloge razmatraće sedmočlani žiri sastavljen od nauglednijih sportskih novinara.

Ceremonija dodele priznanja kao i proglašenje sportiste godine biće održana krajem decembra 2011. godine.

Za više informacija možete se obratiti sekretaru USNS Bobanu Igrutinoviću na tel/fax: 011-33-46-109 i 334-1815 ili na adresu: Udruženje sportskih novinara Srbije, Resavska 28, I sprat, 11000 Beograd.
usns.rs

Rok za prijavu je 21. decembar 2011.

Sportista godine po izboru novinara

I ove godine Udruženje sportskih novinara Srbije, organizuje izbor „Sportiste godine“ – tradicionalnu akciju kojom najuspešniji sportisti dobijaju odgovarajuće priznanje od onih koji su najmerodavniji da im jedno takvo priznanje dodele – od sportskih novinara. Molimo Vas da uzmete učešće u ovoj akciji i pošaljete svoje predloge.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi