Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Osnovni sud u Vranju osudio na 14 meseci zatvora Dejana Nikolića Kantara zbog nasilničkog ponašanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

11. 10. 2022.

Autor: D.Bjelica Izvor: UNS

Osnovni sud u Vranju osudio na 14 meseci zatvora Dejana Nikolića Kantara zbog nasilničkog ponašanja

U Osnovnom sudu u Vranju na 14 meseci zatvora osuđen je danas Dejan Nikolić Kantar za nasilničko ponašanje u slučaju OK radija. U istom postupku još dvojica okrivljenih, Slaviša Kocić i Bojan Tanasković, osuđeni su na po osam meseci zatvora.

Sudija Jelena Dimitrijević navela je na izricanju presude da će odluku obrazložiti u zakonskom roku od 30 dana.

Nikolić, koji je ranije osuđivan zbog neovlašćenog organizovanja igara na sreću, nije prisustvovao izricanju presude.

Pre toga Nikolić je prisustvovao zakljičivanju dokaznog postupka, iznošenju završnih reči, uz jako policijsko obezbeđenje koje ga je u Vranje dovezlo iz Centralnog zatvora u Beogradu u kom se nalazi u pritvoru.

 

Na ročištu koje je održano pre izricanja presude advokati okrivljenih tražili su da se iz dokaza isključe audio i video snimci koji su priloženi kao dokaz zbog, kako su istakli, nepostojanja licenci firme koja je montirala video nadzor.

Na snimcima su dvojica okrivljenih, Kocić i Tanasković,  od kojih je jedan prskao belom farbom prostor No koment kafića koji je u sklopu prostora u kom je OK radio i iz čijih se prihoda finansira ovaj medij.

Drugi okrivljeni je na spikerfon telefona, prema rečima svedoka, pustio preteće obraćanje okrivljenog Dejana Nikolića Kantara.

Advokati okrivljenih tražili su i izuzimanje policijskog zapisnika sa uviđaja zbog pogrešno navedenog imena tužioca i, kako su naveli, nedostajanja poslednje strane zapisnka.

Sudija je izuzela audio snimak, dok je druge prigovore advokata okrivljenih odbila.

Sudija Dimitrijević je i tokom završnog iznošenja dokaza morala da opominje Nikolića da poštuje sud. 

U sudnici Osnovnog suda u Vranju bili su predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara i OEBS-a.

Podsetimo UNS je prvi pisao da vranjski OK radio ima zazidane prozore i da se kladionica Koloseum, iza koje stoji lokalni moćnik Dejan Nikolić, kroz nelegalnu gradnju proširila. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi