Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Vrbaški od novinara RTV-a Predraga Ćurčije više ne potražuje devet miliona već milion dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

22. 03. 2024.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Vrbaški od novinara RTV-a Predraga Ćurčije više ne potražuje devet miliona već milion dinara

Vlasnik firme SCOM Vladimir Vrbaški koji je tužio novinara Predraga Ćurčiju i Radio-televiziju Vojvodine „zbog povrede ugleda i nanetog duševnog bola“ u prilogu koji je ova televizija emitovala 2016. godine, umesto devet miliona koliko je ranije potraživao, sada od Ćurčije zahteva naknadu od milion dinara. Ovu informaciju saopštio je njegov advokat na ročištu na kome su izjave dali svedoci Zoran Mikać i Saša Vujačić.

Ćurčija je 2016. godine uradio prilog o stanovnicima naselja Prva uprava u Gakovu, koji su ostali bez struje i vode jer, kako su rekli za RTV, preduzeće „Graničar“ nije prosleđivalo novac koji su uplaćivali na ime potrošnje struje Elektrodistribuciji.

U prilogu je sa „Graničarom“ doveden u vezu i Vrbaški, a prilog je emitovan bez njegove izjave. Ćurčija je na jednom od prethodnih ročišta naveo da je pre objavljivanja priloga više puta pokušao da stupi u kontakt sa ovim biznismenom, ali neuspešno, jer odgovor nije dobio.

Zoran Mikać, koji je bio sagovornik Ćurčiji u spornom prilogu, rekao je da je njegova izjava verodostojno preneta.

„Sve što sam rekao je i preneto. Komentar se odnosio na račun za 550 kilovata struje i kiriju za tri meseca u iznosu od 32 hiljade dinara“, naveo je on.

Sa druge strane, Saša Vujačić, koji je do pre dve godine bio direktor SKOM-a, u vlasništvu Vrbaškog, kaže da mu nije poznato da postoji bilo kakva veza između ove firme i oranica u Gakovu, kao ni to da je na RTV-u uopšte emitovan prilog o tome.

„Ime Predraga Đurčije mi je poznato samo iz medija i nikada nisam učestvovao u prilozima koje je on radio, a odnose se na poslovanje firme Vrbaškog. Primetio sam da je na pozivu 2016. godina. Prošlo je, dakle, dosta vremena od tada i to može biti razlog zbog koga se ovih detalja ne sećam“, naveo je on.

Inače, Mikać je zbog bolesti saslušan preko Skajpa. Odluka će, kako je naveo sudija, biti dostavljena pisanim putem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi