Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Apelacioni sud presudio: Novosadski „Dnevnik“ ne pripada Dnevnik holdingu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

30. 01. 2015.

Izvor: UNS

Apelacioni sud presudio: Novosadski „Dnevnik“ ne pripada Dnevnik holdingu

Privredni apelacioni sud po drugi put je ukinuo presudu prvostepenog suda u Novom Sadu, a po tužbi Dnevnik holdinga protiv Dnevnik Vojvodina presa (DVP). Dnevnik holding tužio je 2010. godine DVP, preduzeće čiji su osnivač, da nema pravo da izdaje jedini dnevni list na srpskom jeziku u Vojvodini - „Dnevnik“, zbog čega je prvobitno sa VAC-om (WAZ) i osnovao firmu.

 

„Iz potpuno nejasnih pobuda Dnevnik holding je tužio sopstveno preduzeće da nema pravo da izdaje list i kao vrednost spora naveo 5.5 miliona evra. Ovo je proizvelo fantomske troškove advokata i sudskih taksi. Imajući u vidu da ova tužba nije jedina koju je Dnevnik holding izgubio od DVP-a, kada se sračuna, oni nama duguju 60 miliona dinara“, navodi za UNS direktor DVP-a Dušan Vlaović.

Direktor DVP-a navodi da, iako je spor rešen u korist ovog preduzeća, oni nemaju načina da dugove naplate.

„U DVP-u se pitamo - ko će ovu zabavu da plati i na čiji račun će to ići? Nemoguće je naplatiti ove dugove jer je 'Dnevnik holding' u restruktuiranju“, kaže Vlaović i dodaje da „DVP ne bi imao više nijedan problem kada bi imao 60 miliona dinara“.

Vlaović navodi da su za ceo proces protiv DVP-a odgovorna bivša rukovodstva Dnevnik holdinga.

„Sve su to radili bivši direktor Dnevnik holdinga Savo Dobranić, predsednik Upravnog odbora Zlatimir Momirov, tadašnja sekretarka za informisanje u Vladi Vojvodine Ana Tomanova Makanova, njena zamenica Smilja Maksimović i kasniji direktori Dnevnik holdinga Jasmina Mašulović i Tanja Brdar“, kaže Vlaović.

DVP je preduzeće koje je osnovano 2003. godine, a 55 odsto vlasništva u njemu je imao nemački medijski koncern Vac dok je 45 odsto vlasništva ostalo u rukama Dnevnik holdinga, firme čiji je osnivač Skupština Vojvodine.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi