Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Odloženo suđenje po tužbi Srđana Škora protiv Kompanije Novosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

27. 02. 2016.

Autor: Moma Ilić Izvor: UNS

Odloženo suđenje po tužbi Srđana Škora protiv Kompanije Novosti

Zbog bolesti sudije Stanislave Mitrović, u Prvom osnovnom sudu u Beogradu je u petak 26. februara odloženo suđenje po tužbi nekadašnjeg šefa deska “Večernjih novosti” zbog nezakonite smene i premeštaja u list “Sport” koji je Kompanije “Novosti” u međuvremenu prodala. Novo ročište zakazano je 26. maj.

Škoro tvrdi da je pravi razlog njegove smene, gostovanje u Jutarnjem programu RTS odnosno izjava da nema prevelika očekivanja od vlade premijera Vučića.

Advokat UNS-a Zoran Lakićević, koji u ovom postupku zastupa Srđana Škora, smatra da je smenjivanje Škora usledilo kao neopravdana kazna za javno izraženo mišljenje u drugom mediju.

“Smatram da Škorov premeštaj na objektivno nepotrebne poslove drugog pomoćnika odgovornog urednika lista 'Sport' ima isključivo kazneni i diskriminatorni karakter. To je u suprotnosti sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, pa i sa odredbama Kolektivnog ugovora u Kompaniji 'Novosti'”, rekao je Lakićević na jednom od prethodnih suđenja.

Odgovarajući na tužbu Škora “Večernje novosti“ su navele da je ovaj novinar koji je do tada pratio političke i društvene teme, u sportski list premešten zbog "potreba procesa i organizacije rada" kao i da su to nametnule "izmenjene okolnosti". U istom odgovoru još stoji i da novo radno mesto odgovara stručnoj spremi Škora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi