Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Nastavljeno suđenje protiv Tanjuga po tužbi Jasminke Kocijan za zlostavljanje na radu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

24. 03. 2016.

Autor: Momir Ilić Izvor: UNS

Nastavljeno suđenje protiv Tanjuga po tužbi Jasminke Kocijan za zlostavljanje na radu

Saslušanjem Jasminke Kocijan kao svedoka, u Višem sudu u Beogradu 23. marta nastavljeno je suđenje protiv Novinske agencije Tanjug po tužbi za zlostavljanje na radu koju je podnela ova novinarka.

 

Na istom ročištu sudija Mirjana Grujičić je obavestila stranke u postupku da je od Agencije za privredne registre dobila zvaničan izveštaj u kome stoji da je Tanjug i dalje aktivno privredno društvo, odnosno da nije podneta prijava za brisanje iz registra pomenute novinske agencije. 

Prema navodima iz tužbe, nevolje za novinarku Kocijan su počele u zimu 2014. godine kada je na svom Fejsbuk profilu objavila informaciju o spasavanju zavejanih u Feketiću, u kom je učestvovao tada prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Posle toga je  premeštena na niže, manje plaćeno radno mesto, na kojem je, uz redovne poslove stalno, dobijala nova zaduženja.

Na poslednjem ročištu Kocijan je ostala pri iskazu koji je pred sudom iznela  u septembru prošle godine  i izjavila da je u međuvremenu dobila otkaz u Tanjugu i da je sada na birou.

„U rešenju stoji da je moj radni odnos sa ovom kućom prestao 31. oktobra prošle godine, kada je navodno Tanjug prestao sa radom. Tada su svi dobili ista rešenja, ali je polovina zaposlenih nastavila da radi. Inače, za otkaz sam saznala posle 16 dana, kada sam se javila da pitam za raspored. Tada mi je rečeno da nisam na rasporedu jer sam dobila otkaz“, izjvila je Kocijan.

Odgovarajući na pitanje advokata Tanjuga da li se odmah posle objavljivanja informacije o slučaju “Faketić” ogradila i navela da to nije Tanjugova vest, novinarka je ponovila da se nije predstavljala kao novinarka ove agencije.

„To sam napisala na svom privatnom postu koji mogu da vide samo moji prijatelji“, izjavila je Kocijan.

Kao svedok u ovom psotupku juče je trebalo da bude saslušana i direktorka Tanjuga Brnaka Đukić, ali se ona nije pojavila u sudu. Zastupnik Tanjuga je predsednicu veća oabvestio da direktorka iz zdravstenih razloga nije mogla da se odazove na sudski poziv i odostavio lekarsko uverenje.

Nastavak suđenja je zakazan za 21. jun, a na ovom ročištu u svojstvu svedoka trebalo bi da svoj iskaz da direktorka Đukić. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi