Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Održano pripremno ročište po tužbi za mobing protiv "Novosti"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

26. 05. 2016.

Autor: M. Ilić Izvor: UNS

Održano pripremno ročište po tužbi za mobing protiv "Novosti"

Po tužbi novinara Srđana Škora koju je podneo protiv NID Kompanije “Novosti” A. D. zbog zlostavljanja na radu, u Višem sudu u Beogradu je u utorak, 24. maja, održano pripremno ročište. Posle saslušanja i iznošenja predloga stranaka, sudija Vesna Sekulić je glavnu raspravu zakazala za 24. oktobar.

U tužbi se od suda traži da utvrdi da generalni direktor i glavni urednik “Novosti” Radomir Dmitrović neprekidno vrši mobing nad Škorom od 9. maja 2014. godine.

Zlostavljanje je, prema navodima iz tužbe, počelo smenom Škora sa mesta šefa deska “Novosti” i njegovim premeštajem u redakciju lista “Sport”. Premeštaj je, tvrdi novinar, kazna za njegov javni istup u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije na dan inaguiracije Vlade Srbije 27. aprila 2014. godine.

Škorov advokat Zoran Lakićević je u tužbi naveo da je njegov klijent izložen, između ostalog, "neopravdanom i diskriminatornom radnom rasporedu, onemogućavanju da izvršava radne zadatke, koristi sredstva rada, neopravdanom i neobrazloženom novčanom kažnjavanju, čime su mu narušeni dostojanstvo, ugled, lični i profesionalni integritet". 

Kompanija “Novosti” je preko svog pravnog zastupnika odgovorila na tužbu tvrdeći da je neblagovremena i nedozvoljena.

Sud je na pripremnom ročištu prihvatio predlog da se kao svedok sasluša generalni direktor i glavni urednik “Novosti” Radomir Dmitrović.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

31.05.

2016.

bogdan [neregistrovani] u 00:18

otkaz

bolje se i stim pomiriti nego sikaniranju ako je neko dobar novinar bavice se i posle otkaza tim poslom svaki privatnik u svojoj firmi moze dati otkaz ako mu se taj radnik nedopada stm se mora svako pomiriti to nije samo u novinarstvu nego u svakoj drugoj profesiji nema nezamenljivih ako dodju nesposobni prirodno je da ta firma propada polako ali sigurno kod nas su jos uvek ideoloske firme ostatak komunizma na ovim prostorima u svakoj oblasti industriji novinarstvu i drugo

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi