Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Ponovo odloženo suđenje Mirsada Ljajića i "Sandžak media" jer tužba nije na bosanskom jeziku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

26. 09. 2018.

Autor: Momir Ilić Izvor: UNS

Ponovo odloženo suđenje Mirsada Ljajića i "Sandžak media" jer tužba nije na bosanskom jeziku

I drugo ročište po tužbi Mirsada Ljajića, brata ministra u Vladi Srbije Rasima Ljajića, protiv firme „Sandžak media“ iz Novog Pazara, koje je trebalo da se danas održi u Višem sudu u Beogradu, odloženo je pošto je direktor ove firme Salahudin Fetić ponovo zatražio da se „tužba sa srpskog prevede na bosanski jezik“.

Tužba Mirsada Ljajića usledila je posle teksta objavljenog 10. maja 2017. godine na portalu „Sandžak pres“.

Autor spornog napisa je izneo da je „u kordiniranoj akciji Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru  i policije, zbog sumnje da je mjesecima u Novom Pazaru organizovano nelegalno klađenje i kockanje, uhapšen i brat Rasima Ljajića, Mirsad  Ljajić, te da se Rasimov brat tereti za pronevjeru 300.000 evra, a policija je tom prilikom zatvorila kladionicu koja je bila u njegovom vlasništvu...“.

Ističući da mu je objavljivanjem  „neproverenih“  i  „neistinitih informacija“  povređen, odnosno narušen ugled i čast, Ljajić je  na ime naknade štete zatražio da mu "Sandžak media"  isplati 50.000 dinara. Isti iznos Ljajić zahteva kao nadoknadu i za pretrpljene duševne patnje.

Podsetimo, osim „Sandžak media"  Mirsad Ljajić je, prvobitno, tužio i portal  „Sandžak pres“ i glavnog urednika Rifata Halilagića, ali je sud smatrao da je tužba u ovom delu povučena pošto tužilac nije postupio po njegovom nalogu. Naime, sudija Ivan Ilić je zatražio da pravilno označi naziv „Sandžak media“ i „Sandžak presa“, zatim lične podatke Halilagića i izveštaj MUP-a o njegovom prebivalištu, kao i tačne adrese na koje tužba i sudski pozivi mogu biti uručeni. Pošto privatni tužilac i njegov advokat nisu udovoljili ovom zahtevu,  sudija Ilić doneo rešenje da je tužba protiv „Sandžak presa“ i Halilagića povučena.

Salahudin Fetić je u odgovoru na tužbu naveo da  on „nije izdavač elektronskih novina Sandžak pres, niti odgovara za njihove radnje“, kao i da mu je tužba dostavljena na srpskom, iako on koristi bosanski jezik.

Naredno  ročište u Višem sudu u Beogradu zakazano je za 6. decembar ove godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi