Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da pronađe napadače na Sašu Mikića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 06. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Policija da pronađe napadače na Sašu Mikića

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad na novinara Sašu Mikića u subotu, 21. juna u Kikindi i traži da policija što pre pronađe napadače i utvrdi sve okolnosti ovog incidenta.

Mikić je rekao UNS-u da su ga na jednom od biračkih mesta u Kikindi, na novinarskom zadatku, nepoznate osobe izbacile iz tog mesta, da su ga zatim dvojica držala, a treći udario u lice.

„Došao sam na biralište i rekao da sam novinar. Hteo sam da razgovaram sa predsednikom biračkog odbora o izlaznosti građana i regularnosti izbora. Nisam provocirao, niti sam stranačka ličnost. Imao sam novinarsku legitimaciju oko vrata i dozvolu za izveštavanje“, rekao je UNS-u Mikić, inače nekadašnji novinar RTS-a, a sada radio DIR-a iz Kikinde.

Kaže da je predsednik biračkog odbora sedeo u ograđenom delu i da je razgovarao telefonom, a da su u tom momentu njemu nepoznate osobe počele da dobacuju: „Otkud ovaj ovde, šta traži tu…“ Posle toga je, navodi Mikić, usledio napad.

Novinar navodi da ga je policija posle ovog incidenta odvela kod lekara koji je prema izveštaju, u koji je UNS imao uvid, konstatovao dve rane u predelu unutrašnje strane donje usne sa okolnim hematomom. Slučaj je prijavljen policiji.

UNS smatra da su napadi na novinare nedopustivi i ističe da je u svakom slučaju neophodna hitna reakcija nadležnih kako bi napadači na kolege koji rade u interesu javnosti bili kažnjeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi