Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS će o uvredama upućenim novinarki „Informera“ obavestiti Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 07. 2020.

Izvor: UNS

UNS će o uvredama upućenim novinarki „Informera“ obavestiti Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara

Milica Dakić, novinarka lista „Informer“ obavestila je Udruženje novinara Srbije (UNS) da su joj juče posle konferencije za medije predsednika Aleksandra Vučića na društvenima mrežama upućene poruke pretnje i uvrede.

Poruke su usledile, kaže Dakićeva, nakon što je na konferenciji, kao novinarka „Informera“, predsedniku postavila pitanja u vezi sa reakcijom iz Hrvatske na demonstracije u Beogradu i obaveštenosti službe o neredima. Pretnje je, navodi, u dogovoru sa urednikom, prijavila Tužilaštvu sa visokotehnološki kriminal.

„Poruke koje su mi stizale pokazuju da pojedini ne shvataju da sam novinar, a ne političar. Pitanja su bila od interesa za javnost, kao i prethodnog dana, kada sam pitala predsednika da li će s obzirom na epidemiološku situaciju raditi vrtići“, kaže novinarka „Informera“.

UNS će o ovim pretnjama obavestiti Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi