Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS protestuje zbog pretnji novinaru Nebojši Đorđeviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 02. 2012.

UNS protestuje zbog pretnji novinaru Nebojši Đorđeviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretnji koje je dopisniku RTS-a u Prokuplju Nebojši Đorđevću uputio direktor KJP „Vodovod“ Radoslav Milenković i podseća da je ovo javno preduzeće dužno da novinarima pruža informacije od intersa za javnost.

Incident se dogodio u utorak 21. februara kada je Nebojša Đorđević pozvao direktora KJP „Vodovod“ da proveri informaciju agencije Beta kojom je najavljena mogućnost restrikcija u nižim delovima grada, kako bi voda stigla do viših naselja gde je nema nekoliko dana.

Milenković je povišenim tonom Đorđeviću odgovorio “da je sve što je trebalo da kaže već rekao, da Đorđević ne bi trebalo više da se za bilo šta raspituje u vezi sa Vodovodom i aktuelnu nestašicu vode, da će pozvati urednika dopisništva RTS-a u Prokuplju da ga smiri ili da će na drugi način “da ga ućutka” “.Đorđević je o ovom događaju obavestio MUP.

UNS ističe da je na pretnje Đorđević direktoru Milenkoviću uzvratio psovkama, što je neprihvatljivo iako ovo nije prvi put da direktor “Vodovoda” preti dopisniku RTS-a iz Prokuplja.

UNS je zabrinut zbog tvrdnji kolege Đorđevića da mu je nagoveštena mogućnost “sklanjanja nepodobnog novinara” korišćenjem političkog uticaja preko partije čiji je direktor “Vodovoda” istaknuti član.

Za UNS je korišćenje političke moći za disciplinovanje novinara apsolutno neprihvatljivo i takvim pokušajima će se najenergičnije suprotstaviti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi