Naslovna  |  Saopštenja  |  Preispitati odluku o taksi na isticanje firme
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 02. 2009.

Preispitati odluku o taksi na isticanje firme


Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva lokalnu samoupravu Aleksandrovca da preispita i promeni odluku, po kojoj Radio-televizija „Diskos“ treba da plati pola miliona dinara na ime opštinske takse za isticanje firme u ovoj godini.

UNS smatra da je pomenuta suma nedopustiva i da bi pokušaj njene naplate od RTV „Diskos“ bio pritisak lokalne vlasti na ovu medijsku kuću, tim pre što je u pismima opštinskih službenika „Diskosu“ navedeno da su novinari te kuće „neprijateljski raspoloženi“ i da „gaje patološku mržnju“. Istovremeno, novinari RTV „Diskos“ izveštavali su opširno o navodnom masovnom zapošljavanju partijskih kadrova u preduzećima pod kontrolom Opštine Aleksandrovac.

UNS podseća opštinske vlasti Aleksandrovca da se primedbe na rad medija, ukoliko postoje, rešavaju na drugačiji način, a ne paušalnim ocenama i ekonomskim pritiscima. Primedbe na rad medija pogotovo se ne mogu rešiti zabranom medijima da izveštavaju sa sednica Skupštine opštine i fizičkim obračunima sa novinarima, čega je u Aleksandrovcu, na žalost, bilo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi