Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje pretnje direktoru i urednici Bačkopalanačkog nedeljnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 05. 2012.

UNS osuđuje pretnje direktoru i urednici Bačkopalanačkog nedeljnika

Udruženje novinara Srbije osuđuje pretnje predsednika opštine Bačka Palanka Dragana Bozala da će “baciti bombu na kuću i redakciju Bačkopalanačkog nedeljnika”.

O pretnjama i uvredama UNS je obavestio direktor nedeljnika Srđan Vučurević i naveo da je predsednik opštine istim rečima pretio i urednici lista Dragici Nikolić.

Prema Vučurevićevim rečima predsednik opštine ga je u petak pozvao telefonom i rekao „ako još jednom napišemo bilo šta o njemu, ili objavimo njegovu sliku u Bačkopalanačkom nedeljniku baciće bombu na moju kuću i na radakciju lista“.

Predsednik opštine Bačka Palanka Dragan Bozalo negirao je da je pretio direktoru i urednici Bačkopalanačkog nedeljnika ali ne i da ih je pozvao isprovociran naslovnom stranom na kojoj je oslovljen sa “bivši predsednik opštine”. Bozalo je UNS-u rekao da godinu i po dana ne daje izjave za taj list a da su oni “namerno preneli” ono što je izjavio drugom mediju.

UNS traži da se predsednik opštine Dragan Bozalo izvini zbog uvreda i traži da novinari u Bačkoj Palanci pretnje i uvrede, ma od koga dolazile, obavezno prijave i UNS-u.

UNS takođe poziva novinare da nosioce javnih funkcija u svojim lokalnim sredinama kritikuju imajući u vidu javni interes, ali da se distanciraju od svakog navijanja i političkog svrstavanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi