Naslovna  |  Saopštenja  |  Osuđujemo pokušaj cenzure u "Super" televiziji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 02. 2009.

Osuđujemo pokušaj cenzure u "Super" televiziji


Menadžement "Super" televizije je danas poslepodne pokušao da cenzuriše prilog o jednosatnom protestu zaposlenih, koji je trebalo da bude emitovan u emisiji "Stav plus" u 18 sati. Pokušaj nije uspeo i informacija o prekidu programa ipak je emitovana.

Prema informaciji koju smo dobili od novinara Vladimira Antića, predsednika sindikalne organizacije "Super" televizije, menadžment je pokušaj uvođenja cenzure obrazložio tvrdnjom da je protest novinara "sindikalna borba" i "da nije za program Super televizije". Prema Antićevim navodima, urednica programa Alana Šiška je uprkos zabrane ipak emitovala skraćenu verziju priloga, u kojoj se ne pominje saopštenje Udruženja novinara Srbije da podržava protest novinara "Super" televizije.

UNS podseća da već dve godine novinari "Super" televizije pokušavaju da potpišu kolektivni ugovor sa poslodavcem. Od 2008. godine plate novinara, inače znatno niže od republičkog proseka, kasne. Kako poslodavac do danas nije ispoštovao dogovorenu dinamiku isplate zarada, redakcija je danas pribegla jednosatnom prekidu programa kao upozorenju pred generalni štrajk koji je zakazan za 17. februar.

UNS smatra da cenzure neće doprineti rešavanju problema "Super" televizije i pozdravlja najavljene razgovore zaposlenih sa poslovodstvom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi