Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje uvrede i pretnje novinaru lista “Alo” Filipu Balunoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 05. 2012.

UNS osuđuje uvrede i pretnje novinaru lista “Alo” Filipu Balunoviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje uvrede koje je novinaru lista “Alo” Filipu Balunoviću danas uputio Ratko Bukvić, bivši direktor preduzeća "Bwine", protiv kojeg je "JKP Zelenilo Beograd" podnelo prijavu zbog sumnje da su njegovi čelni ljudi odgovorni za nedavnu seču stabala kod Sportskog centra "Šumice".

Nakon objavljivanja teksta "SNS i LDP krive jedni druge" u jučerašnjem broju lista “Alo”, Bukvić je u telefonskom razgovoru sa novinarom lista “Alo” tvrdio da su navodi u tekstu neistiniti i započeo sa vređanjem i pretnjama.

Ratko Bukvić nije prestao sa uvredama čak ni kada mu je novinar rekao da će list “Alo” objaviti demanti ukoliko priloži bilo kakav dokaz za svoje tvrdnje.

UNS smatra nedopustivim ovakav način obraćanja novinarima i naglašava da svako ko je iz bilo kog razloga nezadovoljan radom medija i novinara mora da se koristi isključivo sredstvima predviđenim zakonom.

UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem predviđena zatvorska kazna do osam godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi