Naslovna  |  Saopštenja  |  Dodik da se izvini dopisnici Bete - Policija da istraži pretnje fotoreporteru lista Alo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 06. 2012.

Dodik da se izvini dopisnici Bete - Policija da istraži pretnje fotoreporteru lista Alo

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje uvrede i pretnje dopisnici Bete iz Banjaluke Ljiljani Kovačević koje je danas na konferenciji za novinare u palati predsednika Republike Srpske izrekao Milorad Dodik.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u društvu ministra policije Republike Srbije Ivice Dačića i zamenika srpskog premijera, novinarki Bete poručio da više ne dolazi i dodao "brišite odavde".

UNS smatra da je ovakav postupak visokog javnog funkcionera nedopustiv i traži od Milorada Dodika da se izvini koleginici Kovačević i da sve nesporazume sa novinarima rešava na civilizovan način koristeći prava koje mu pružaju zakon i kodeks novinarske profesije.

UNS je zapanjen postupkom košarkaša Vladimira Dašića koji je primorao fotoreportera lista "Alo" da uđe  u taksi, izbriše fotografije koje je prethodno načinio ispred zgrade u Beogradu iz koje je izlazio crnogorski reprezentativac.

UNS traži da policija istraži sve okolnosti ovog teškog incidenta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi