Naslovna  |  Saopštenja  |  DNKiM: EULEKS i kosovske institucije da omoguće slobodno izveštavanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 06. 2012.

DNKiM: EULEKS i kosovske institucije da omoguće slobodno izveštavanje

Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM), ogranak UNS-a najoštrije osuđuje bahato ponašanje čuvara groblja u Prištini prema novinarima koji su pratili zadušnice.

Čuvar groblja je, u subotu 2. juna, zabranio novinarima snimanje i fotografisanje groblja vičući na prisutne novinare: Živojina Rakočevića, Aleksandru Rakić, Nikolu Beševića i snimatelja Vladimira Đokića.

Čuvar koji je odbio da se predstavi, Živojinu Rakočeviću je pretio da će se s njim fizički obračunati dodajući: “Dok ne dođe policija ti ne možeš da izađeš! Videćeš ti!”

DNKiM upozorava da se bahatost, netrpeljivost i različiti napadi na novinare na Kosovu i Metohiji sve češće događaju i da su sloboda medija i rad novinara drastično ugroženi o čemu svedoči i ovaj incident.

UNS i DNKiM traže zaštitu novinara koji često nailaze na nerazumevanje i šikaniranje predstavnika zvaničnih instistucija, ali i raznih nižih službenika.

UNS i DNKiM traže od EULEKS-a i instutucija u Prištini da se kazne počinioci svih dosadašnjih napada na novinare i da se novinarima omogući pravo na rad i slobodno izveštavanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi