Naslovna  |  Saopštenja  |  11 godišnjica bez saznanja ko su ubice Milana Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 06. 2012.

11 godišnjica bez saznanja ko su ubice Milana Pantića

Udruženje novinara Srbije (UNS) podseća javnost i kolege da je sutra, 11. juna, 11 godina od nerasvetljenog ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića.

Porodica i novinari će odati počast čoveku i kolegi koji je životom  platio vernost novinarskoj profesiji i vrednostima demokratskog društva, ali i podsetiti nadležne da su uzalud potrošili još jednu  godinu, a da nisu otkrili nalogodavce ubistva i ubice novinara Milana Pantića.

UNS sa žaljenjem ističe da Tužilaštvo za ratne zločine i dalje ne pokreće istragu o ratnim zločinima nad novinarima srpskih medija (Milan  Žegarac, Šabačka ekipa RTS-a, srpski novinari na Kosovu i Metohiji) u građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji i u NATO bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije.

UNS poziva kolege da na sve načine, u skladu sa Kodeksom novinara Srbije, još upornije nastave sa istraživanjem ubistava novinara, a  redakcije da tim tekstovima pruže uređivačku podršku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi