Naslovna  |  Saopštenja  |  Na parlamentarnom kanalu i Skupština Vojvodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 02. 2009.

Na parlamentarnom kanalu i Skupština Vojvodine


Udruženje novinara Srbije (UNS) predlaže da se javnosti omogući praćenje rada Skupštine Vojvodine takođe putem parlamentarnog kanala.

UNS podržava osnivanje parlamentarnog televizijskog kanala i rasterećenje medijskog javnog servisa Srbije i smatra da je sledeći logičan korak u ovom procesu omogućavanje i prenosa zasedanja Skupštine AP Vojvodina.

UNS predlaže da vlasnik parlamentarnog kanala bude javni servis Srbije, RTS, kao što je slučaj sa britanskim javnim servisom BBC koji kombinovanjem direktnih i odloženih prenosa omogućava javnosti uvid u parlamentarne debate iz cele Velike Britanije.

UNS smatra da do uspostavljanja digitalnog emitovanja slike u Srbiji parlamentarni kanal treba da bude emitovan kroz sisteme kablovskih operatera. Formiranjem ovakvog parlamentarnog kanala televizijski signal iz pokrajinskog parlamenta mogli bi da prate građani u celoj Republici i imaju direktan uvid, pored republičke, i u rad vojvođanske Skupštine. Na taj način i Radio-televizija Vojvodine bila bi rasterećena eventualne obaveze da prenosi duge sednice pokrajinske Skupštine.

Inicijativu za formiranje pokrajinskog parlamentarnog kanala dala je subotička kancelarija UNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi