Naslovna  |  Saopštenja  |  Šef Misije OEBS-a Jan Bratu posetio UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 04. 2021.

Šef Misije OEBS-a Jan Bratu posetio UNS

Novi šef Misije OEBS-a u Srbiji, norveški diplomata Jan Bratu, posetio je u ponedeljak Udruženje novinara Srbije i sa predsednikom Vladimirom Radomirovićem razgovarao o medijskoj situaciji u zemlji i aktivnostima OEBS-a u oblasti zaštite novinara.

Bratu je izrazio zadovoljstvo što je Udruženje novinara ostalo u Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara i dodao da je važno da se o problemima u vezi sa bezbednošću novinara razgovara sa predstavnicima vlasti. On je pohvalio istraživanje novinarke Jelene Petković o ubijenim i otetim novinarima na Kosovu i Metohiji, koje je objavio UNS, kao i angažovanje Udruženja da u saradnji sa drugim novinarskim udruženjima iz Beograda i Prištine o tim zločinima bude obaveštena Evropska federacija novinara.

Bratu je naglasio da će Misija OEBS-a pružiti pomoć Vladi Srbije u pripremi izmena Zakona o javnom informisanju i medijima i rekao da je najvažnije da taj proces bude transparentan i inkluzivan.

Radomirović je izrazio zabrinutost zbog najave ministarke kulture i informisanja Maje Gojković da zakonom treba definisati pojam novinara i dodao da bi pokušaj da država određuje ko je novinar predstavljao ugrožavanje slobode medija i novinarskog posla.

Sa Bratuom su u poseti Udruženju novinara bili i zamenica šefa misije Sara Gruen, šef kabineta Đovani Gabasi i Sanja Stanković iz medijskog odeljenja Misije OEBS-a.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi