Naslovna  |  Saopštenja  |  Dobra odluka Tadića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 07. 2006.

Dobra odluka Tadića

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja odluku predsednika Srbije Borisa Tadića da od Narodne Skupštine zahteva ponovno glasanje o Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji, čime je prihvaćena inicijativa UNS-a.

UNS očekuje da Parlament odluku predsednika Srbije iskoristi za izmenu Zakona osporenog u stručnoj javnosti. Republička radiodifuzna agencija /RRA/ na taj način ne bi imala neprimerena ovlašćenja za prinudno izvršenje sopstvenih odluka, čime se ovo regulatorno telo, bez opravdanog razloga, izmešta iz opšteg pravnog sistema i pretvara u samodovoljnu instituciju za koju ne važe pravila opšteg upravnog postupka, niti odluke suda o privremenoj zabrani izvršenja.

Za UNS je neprihvatljivo da se Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji menjaju uslovi za izdavanje dozvola u toku konkursnog postupka, kao i u slučaju produžavanja roka za početak emitovanja programa posle izdavanja dozvole za emitovanje programa.

UNS smatra i da Zakon o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji, kojim je predviđeno da saglasnost na finansijski plan RRA daje Vlada Srbije, nepotrebno jača uticaj izvršne vlasti u ovoj oblasti i da se remeti princip nezavisnosti RRA u odnosu na Vladu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi