Naslovna  |  Saopštenja  |  Zaštita uredniku "Glasa Sandžaka"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 07. 2006.

Zaštita uredniku "Glasa Sandžaka"

Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje anonimne pretnje smrću Jahji Fehratoviću, uredniku tek osnovanog nedeljnika „Glas Sandžaka“.

UNS ukazuje na to da je posle izlaska drugog broja ovih sandžačkih novina, 25 jula, u večernjim satima, Fehratoviću na kućni telefon prećeno rečima „Gotov si, mrtav si. Večeras ćemo ti zapaliti kuću“. Policija je prvo odbila da se odazove na Fehratovićev poziv, sa objašnjenjem da ujutro dođe u policiju i prijavi pretnje, a tek je posle njegovih energičnih zahteva tokom noći u nekoliko navrata patrolirala oko kuće.

UNS zahteva od policije hitnu i efikasnu istragu kojom bi se utvrdila i kaznila osoba koja je uputila pretnje. Takođe, UNS traži od policije da zbog ozbiljnosti slučaja pruži Fehratoviću odgovarajuću zaštitu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi