Naslovna  |  Saopštenja  |  Neregularnosti prilikom dodele frekvencija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 08. 2006.

Neregularnosti prilikom dodele frekvencija

Udruženje novinara Srbije (UNS) skreće pažnju javnosti na još jedan primer neregularnosti prilikom dodeljivanja frekvencija i ponovo zahteva od Saveta Republičke radiodifuzne agencije da ozbiljno razmotri sve pritužbe koje su do sada upućivane.

UNS smatra da je nesumnjivo došlo do kršenja konkursne procedure prilikom dodeljivanja radio frekvencija za teritoriju Beograda. U slučaju MIP Radija depozit za prijavu na javni konkurs za izdavanje dozvola za emitovanje programa uplaćen je 19. aprila 2006. godine, iako je konkurs okončan 28. marta 2006. UNS ukazuje na to da čl. 50 Zakona o radiodifuziji nalaže rok od 60 dana za prijavu na javni konkurs, odnosno (čl. 53) dodatnih sedam dana da se nepotpuna dokumentacija kompletira. U slučaju MIP Radija, koji je dobio dozvolu za emitovanje, depozit je uplaćen nakon što je svaki predviđeni rok istekao.

UNS poziva Savet RRA da se javno oglasi povodom ovog slučaja i da umesto da se preko medija obračunava sa svima koji ukazuju na nepravilnosti, prihvati osnovane prigovore, a neosnovane dokumenovano odbaci.

U prilogu UNS dostavlja medijima kopiju bankovnog izvoda na kojem se vidi da je depozit MIP Radija uplaćen po isteku zakonskog roka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi