Naslovna  |  Saopštenja  |  DNKiM osuđuje jučerašnji incident
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 05. 2007.

DNKiM osuđuje jučerašnji incident

Čaglavica - Društvo novinara Kosova i Metohije, koje deluje u okviru Udruženja novinara Srbije, najoštrije osuđuje jučerašnji verbalni napad na novinare u Čaglavici.

Na tribini održanoj u Medija centru u Čaglavici "Integracija mladih u kosovsko društvo", na kojoj su učestvovali premijer Kosova Agim Čeku i ministar za povratak Branislav Grbić došlo je do incidenta i verbalnog napada na dopisnike “Glasa Amerike” i “Blica” Vesnu Bojičić i Nedeljka Zejaka. Prema svedočenju kolega i izjavama napadnutih novinara sin i ćerka ministra Grbića napali su dopisnike „Blica“ i „Glasa Amerike“ nakon njihove sugestije da se zvanični podaci UNHCR-a ne poklapaju sa izjavom ministra Grbića da se na Kosovo vratilo 16 hiljada građana odnosno 45 odsto Srba.

„Obezbeđenje ministrastva za povratak je odvojilo decu ministra Grbića, Igora i Anu, ali su ostale pretnje upućene i Vesni Bojičić i meni „da ćemo doći u Prištinu i da će oni nas naći u Prištini“, rekao je dopisnik „Blica“ Nedeljko Zejak.

Društvo novinara Kosova i Metohije osuđuje ovaj napad i upozorava da se pored teškoća sa slobodom kretanja velikih problema sa bezbednošću, dostupnosti inforamacija, dešava i to da činovnici privremenih institucija i njihove porodice prete novinarima i ometaju ih u radu.

Legitimno je pravo postavljati teška pitanja činovnicima i ministrima u svakom društvu, a posebno je važno to činiti u sistemu koji najčešće ne obezbeđuje osnovna ljudska prava. Smatramo da su ta teška pitanja naš puni doprinos razvoju demokratskog i građanskog društva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi