Naslovna  |  Saopštenja  |  Zabrana izveštavanja sa skupštine SRS-a u Sremskim Karlovcima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 03. 2007.

Zabrana izveštavanja sa skupštine SRS-a u Sremskim Karlovcima

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog onemogućavanja izveštavanja novinarkama novosadskih listova "Dnevnik" i "Građanski list" sa godišnje skupštine Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Sremskim Karlovcima, čime je prekršen Zakon i sloboda javnog informisanja.

Od Slađane Stojanović (Građanski list) i Zorice Milosavljević (Dnevnik), koje su i do sada redovno pratile godišnje skupštine odbora ove partije u Sremskim Karlovcima, 10. marta 2007. najpre je usmeno zatraženo da napuste skup, da bi, na kraju, bile isterane uz asistenciju policije.

UNS ističe da iako su novinarke tražile od predsednika opštinskog odbora SRS-a Živana Đuragića da im pokaže odluku kojom je skup zatvoren za javnost, to nije učinjeno.

UNS protestuje zbog ovog vida samovolje koju su ispoljili predstavnici lokalne SRS i smatra neprihvatljivom praksu po kojoj političari, bez poštovanja bilo kakvih procedura, pravila, pa i Zakona, odlučuju kada je dopušteno, a kada nije da novinar prisustvuje događajima od interesa za javnost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi