Naslovna  |  Saopštenja  |  Zabrinutost zbog odbijanja štampanja Tabloida
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 02. 2007.

Zabrinutost zbog odbijanja štampanja Tabloida

Udruženje novinara Srbije zabrinuto je zbog postupka štamparije Politika kojim se odbija štampanje nedeljnika „Tabloid“.

Ukoliko je tačno da je ova štamparija unapred uzela novac, kako tvrde iz Tabloida, obrazloženje da se zbog kvara mašine ne štampa nedeljnik skromnog tiraža izaziva sumnje i ide u prilog pretpostavci da je u pitanju odluka koja je posledica nečijeg pritiska.

Takođe, UNS podseća da u Zakonu o javnom infomisanju (član 2) stoji da „ Niko ne sme, ni na posredan način, da ograničava slobodu javnog informisanja, naročito zloupotrebom državnih ili privatnih ovlašćenja, zloupotrebom prava, uticaja ili kontrole nad sredstvima za štampanje i distribuciju javnih glasila ili nad uređajima za emitovanje i radiofrekvencijama, kao ni bilo kojim drugim načinom podesnim da ograniči slobodan protok ideja, informacija i mišljenja.“

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi