Naslovna  |  Saopštenja  |  Zahtev Vladi radi izvršenja rešenja poverenika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

13. 12. 2007.

Zahtev Vladi radi izvršenja rešenja poverenika

Udruženje novinara Srbije (UNS) je danas podnelo Zahtev Vladi Srbije i zatražilo da obezbedi izvršenje Rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja, jer je istekao rok u kojem je Policijska uprava u Čačku trebalo da potvdi postoji li službena beleška o „seksualnom zlostavljanju ovaca“ u selu Kačulice

Podsećamo da je Rešenjem Poverenika za informacije od 30. novembra naloženo Policijskoj upravi u Čačku da, najkasnije u roku od tri dana od prijema rešenja, obavesti UNS poseduje li službenu belešku i dostavi kopiju ukoliko takav dokument postoji. Na policijsku belešku pozvao se ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Velimir Ilić optužujući u nekoliko navrata novinare različitih redakcija da su „seksualno zlostavljali ovce“.

UNS je na osnovu čl. 28 st. 2 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja zatražio od Vlade Srbije da obezbedi izvršenje Rešenja Poverenika za informacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi