Naslovna  |  Saopštenja  |  Zbog sindikalnog istupa smenjen sa mesta urednika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 04. 2007.

Zbog sindikalnog istupa smenjen sa mesta urednika

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SNS) protestuju zbog odluke da se Slobodan Krstić, urednik Kulturne rubrike u niškim "Narodnim novinama" i sindikalni poverenik, smeni zbog istupanja i iznošenja činjenica o situaciji nakon privatizacije ove kuće.

Direktor i glavni i odgovorni urednik "Narodnih novina" Miroslav Milanović smenio je jutros na kolegijumu Krstića zbog toga što je na konferenciji za novinare u beogradskom Međunarodnom pres centru 3. aprila rekao da je posle promene vlasništva broj zaposlenih drastično smanjen "milom ili silom", da se preostalima rad nedeljom i praznicima ne plaća, da ne dobijaju naknade za topli obrok, prevoz i da zarade kasne.

UNS i SNS posebno cene gest novinara "Narodnih novina" Branislava Miltojevića koji je odbio ponudu Milanovića da bude novi urednik kulturne rubrike, čime je iskazao solidarnost i kolegijalnost zbog nepravednog kažnjavanja kolege Krstića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi