Naslovna  |  Saopštenja  |  Mesec dana od napada na Šaponjića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 05. 2007.

Mesec dana od napada na Šaponjića

Udruženje novinara Srbije smatra nedopustivim da ni posle mesec dana nisu pronađeni napadači na Zorana Šaponjića, novinara „Glasa javnosti“ i „Kurira“.

Neverovatno je da policija nije uspela da identifikuje osobe koje su 21. aprila napale Šaponjića, iako se sve odigralo pred velikim brojem očevidaca, tokom sahrane vehabije Ismaila Prentića u Novom Pazaru.

Tada je Šaponjića, koji je pratio pogrebnu povorku sa udaljenosti od 40 metara, jedna osoba napala sa leđa. Dok je Šaponjić pokušavao da zaštiti novinarsku opremu (fotoaparat i laptop), napadaču se pridružilo i nekoliko učesnika povorke koji su ga opkolili, udarili i polomili mu fotoaparat.

UNS ponovo poziva policiju da najzad učini sve kako bi otkrila napadače i omogućila tužilaštvu da protiv odgovornih pokrene krivični postupak.

UNS smatra da je napadače lako pronaći jer se obračun sa novinarom dogodio pred velikim brojem ljudi, ali i zbog činjenice da je sama policija na odgovarajući način pratila događaj koji je bio visokog bezbednosnog rizika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi