Naslovna  |  Saopštenja  |  Omogućiti štampanje listu "Pres"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 07. 2007.

Omogućiti štampanje listu "Pres"

Udruženje novinara Srbije (UNS) povodom raskida ugovora o štampanju lista „Pres“ poziva rukovodstvo štamparije „APM print“ da preispita ovu odluku.

UNS podseća da prema Zakonu o javnom informisanju pravo na javno informisanje obuhvata i slobodu štampanja novina i da „Niko ne sme, ni na posredan način, da ograničava slobodu javnog informisanja, naročito zloupotrebom državnih ili privatnih ovlašćenja, zloupotrebom prava, uticaja ili kontrole nad sredstvima za štampanje“ (Član 2).

UNS smatra da bi rukovodstvo štamparije trebalo da, rukovodeći se tržišnim principima, pronađe način da omogući dnevnom listu „Pres“ da neometano izlazi. Takođe, smatramo da bi većinski vlasnik štamparije „APM print“ trebalo da ima u vidu da je ova štamparija svojevremeno stigla kao donacija upravo sa ciljem da tadašnjim opozicionim novinama omogući neometano izlaženje, a time i pravo građana da budu informisani.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi