Naslovna  |  Saopštenja  |  Protest zbog uvrede na račun RRU

19. 06. 2007.

Protest zbog uvrede na račun RRU

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije - podružnica RTS protestuju zbog uvrede koja je u međusobnim javnim optužbama narodnog poslanika, Vladana Batića i direktora RTS-a, Aleksandra Tijanića preko dnevnika "Kurir" upućena na adresu 4.000 zaposlenih u Republičkoj radiodifuznoj ustanovi (RRU).

Nedopustivo je da narodni poslanik Medijski javni servis naziva "javnim WC-om" zato što se spori sa generalnim direktorom RTS-a.

Medijski javni servis i zaposleni u njemu ne treba da budu zaštićeni od bilo čije kritike za svoj rad, tim pre što su finansirani iz pretplate građana Srbije. To međutim, ne znači da se bilo ko, pa i narodni poslanik i bivši ministar pravde pretplati da vređa zaposlene u RTS-u. Naprotiv, najmanje što od njega očekujemo je da se izvini zbog izrečene uvrede. Integritet naših kolega ne sme da bude izložen bilo čijem javnom prepucavanju. Naravno, o tome moraju da vode računa sve javne ličnosti uključujući i prvog čoveka RTS-a.

U Beogradu, 19.06.2007.
UDRUŽENjE NOVINARA SRBIJE