Naslovna  |  Saopštenja  |  Protest zbog uvrede na račun RRU
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 06. 2007.

Protest zbog uvrede na račun RRU

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije - podružnica RTS protestuju zbog uvrede koja je u međusobnim javnim optužbama narodnog poslanika, Vladana Batića i direktora RTS-a, Aleksandra Tijanića preko dnevnika "Kurir" upućena na adresu 4.000 zaposlenih u Republičkoj radiodifuznoj ustanovi (RRU).

Nedopustivo je da narodni poslanik Medijski javni servis naziva "javnim WC-om" zato što se spori sa generalnim direktorom RTS-a.

Medijski javni servis i zaposleni u njemu ne treba da budu zaštićeni od bilo čije kritike za svoj rad, tim pre što su finansirani iz pretplate građana Srbije. To međutim, ne znači da se bilo ko, pa i narodni poslanik i bivši ministar pravde pretplati da vređa zaposlene u RTS-u. Naprotiv, najmanje što od njega očekujemo je da se izvini zbog izrečene uvrede. Integritet naših kolega ne sme da bude izložen bilo čijem javnom prepucavanju. Naravno, o tome moraju da vode računa sve javne ličnosti uključujući i prvog čoveka RTS-a.

 

U Beogradu, 19.06.2007.
UDRUŽENjE NOVINARA SRBIJE
SINDIKAT NOVINARA SRBIJE - Podružnica RTS

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi