Naslovna  |  Saopštenja  |  Tražimo reagovanje predsednika Srbije u slučaju Bodrožić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 04. 2007.

Tražimo reagovanje predsednika Srbije u slučaju Bodrožić

Udruženje novinara Srbije traži od predsednika Srbije Borisa Tadića i Ministarstva pravde da reaguju povodom preinačenja novčane kazne novinaru „Kikindskih“ Željku Bodrožiću u kaznu zatvora od 80 dana.

UNS podseća da je Komitet UN za ljudska prava još u novembru 2005. godine doneo odluku da država Srbija Bodrožiću isplati odštetu od 250.000 dinara kao obeštećenje zbog ranije presude za klevetu, koja mu do danas nije isplaćena.

UNS smatra da je potrebno iznaći način za izvršavanje ove odluke i sprečiti kažnjavanje novinara zatvorom, posebno ako se ima u vidu da bi Bodrožić dospeo u zatvor zbog novčane kazne, a da od države nije uspeo da naplati njena dugovanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi