Naslovna  |  Saopštenja  |  Vlada da ispuni obećanje novinarima na KiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 04. 2008.

Vlada da ispuni obećanje novinarima na KiM

Udruženje novinara Srbije (UNS) ponovo zahteva da nadležna ministarstva reše status 11 honorarnih saradnika Radio Gračanice koji štrajkuju glađu već tri dana zbog nerešenog statusa i mizernih honorara.

UNS upozorava da je četvoro štrajkača na infuziji, a da je koleginica Bojana Jeftić, majka dvoje dece i doilja u kritičnom stanju.

UNS podseća, da je ministar za Kosovo i Metohiju, Slobodan Samardžić obavezao da će rešiti status honorarnih saradnika koji bez penzijskog i zdravstvenog osiguranja rade od 1999. godine kada je srpska redakcija Radio Prištine premeštena u Gračanicu, ali da je obećani rok davno istekao.

UNS ističe da je uredbom Vlade Srbije predviđeno da ministarstvo preduzme obaveze prema zaposlenima iz svog resora, ali da Ministarstvo kulture i Kosova i Metohije ne mogu da se međusobno dogovore.

UNS upozorava da je štrajk glađu najavilo 17 mladih kolega iz TV Most iz Kosovske Mitrovice koji takođe, godinama rade bez rešenog penzijskog i zdravstvenog osiguranja. Istovremeno radno se angažuju raseljenja lica sa Kosova i Metohije, kojima se uz redovne prinadležnosti isplaćuju i dvostruke dnevnice za svaki provedeni dan na radu u Kosovskoj Mitrovici.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi