Naslovna  |  Saopštenja  |  Deset godina od nestanka Slavuja i Perinića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

21. 08. 2008.

Deset godina od nestanka Slavuja i Perinića

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa ogorčenjem podseća da je danas, 21. avgusta 2008. deset godina od kako su Đuro Slavuj i Ranko Perinić, novinarska ekipa "Radio Prištine", nestali na putu za Orahovac na Kosovu i Metohiji.

Želeći da snime prilog o povratku kidnapovanih monaha Slavuj i Perinić su 21. avgusta 1998. godine krenuli ka Zočištu u manastir Sveti Vrači. Oni su poslednji put viđeni u Velikoj Hoči, u prepodnevnim časovima, gde su prema izjavama meštana napravili grešku i umesto na istok krenuli na zapad, prema Orahovcu, koji je u to vreme bio pod kontrolom tzv. OVK.

Do danas porodice Perinić i Slavuj nisu dobile nikakvu zvaničnu informaciju o subini nestalih. Takođe, vozilo u kojem su se nalazili, plava zastava 128, do sada nije pronađena.

UNS, takođe, podseća da je Ljubomir Knežević, dopisnik "Politike" i prištinskog "Jedinstva" 6. maja 1999. godine nestao u podnožju planine Čičavica, kod Vučitrna.

UNS je tražio rasvetljavanje sudbina novinara nestalih na KiM  od svih visokih predstavnika koje su UN postavljale od 1999. godine do danas i ni u jednom slučaju nije dobio bilo kakav odgovor.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi