Naslovna  |  Saopštenja  |  Mičeta ponovo iznad zakona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 06. 2008.

Mičeta ponovo iznad zakona

Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG), Udruženje novinara Srbije (UNS) i Udruženja novinara Crne Gore (UNCG) saopštavaju da ni danas (17. juna) nije uspelo, peto po redu, iseljenje agencije TANJUG iz prostorija Saveza novinara Srbije i Crne Gore.

Pokušaji SNSCG da iz svog prostora u Knez Mihailovoj ulici br. 6, po izvršnoj sudskoj presudi, isele agenciju TANJUG, ponovo nije uspelo zbog toga što je direktor TANJUG-a, Luka Mičeta, uz salvu ličnih uvreda i psovki, ponovo uspeo fizički da spreči sudskog izvršitelja i policiju da asistira pri iseljenju, što dovodi do zaključka da je on moćniji i od sudskih i od izvršnih vlasti države Srbije.

SNSCG od aprila 2007. godine pokušava da uđe u svoje prostorije, na osnovu izvršne sudske presude, nakon što je još 2003. godine raskinut ugovor o zakupu, jer agencija TANJUG nije mogla ili nije htela da plaća simboličan zakup od 500 evra mesečno za korišćenje oko 400 kvadratnih metara poslovnog prostora u najužem centru Beograda.

TANJUG odavno ne izmiruje ni zajedničke troškove, tako da UNS i SNSCG godinamadirektno finansiraju državnu novinsku agenciju.

SNSCG se još 2001. godine solidarisao sa kolegama iz ove novinske agencije, te je zbog finansijskih problema TANJUG-a, zamrznuo izvršni sudski nalog za naplatu ranijih dugova od oko 50 hiljada evra.

Istrajući na solidarnosti sa kolegama, u njihovom interesu SNSCG je zaključio novi ugovor za korišćenje poslovnog prostora u Knez Mihailovoj 6, u simboličnom iznosu od 500 evra, koji je zbog nepoštovanja i opstrukcije TANJUG-a raskinut.

Poslovodstvo TANJUG-a, na žalost, osim što bahato krši zakon, nije prihvatilo ni ponude SNSCG o formiranju zajedničkog preduzeća ili preuzimanju zaposlenih iz TANJUG-ovog pres centra.

SNSCG, UNS i UNCG neće odustati od sprovođenja izvršne sudske presude, bez obzira na sve pritiske, koje direktor TANJUG-a Luka Mičeta, ometajući sprovođenje zakona, pokušava da sprovede preko institucija države Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi