Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS za privatizaciju manjinskih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 01. 2008.

UNS za privatizaciju manjinskih medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) ne podržava zaključak Izvršnog veća Vojvodine kojim se od Vlade Srbije, ministarstva kulture, državne uprave i lokalne samouprave, traži prekid i obustavljanje privatizacije radio i televizijskih stanica, lokalnih i regionalnih radio i tv stanica koje emituju program na jezicima nacionalnih manjina.

UNS smatra da su takvi zahtevi u suprotnosti sa davno usvojenim medijskim zakonodavstvom, da zaustavljaju reformu medijskog sistema i zadržavaju mogućnost na nesmetan uticaj vlasti na elektronske medije.

Umesto obustavljanja privatizacije medija koji emituju program u multietničkim zajednicama, UNS se zalaže za promenu zakona koji bi omogućio održivu privatizaciju tih medija. To bi trebalo da važi ne samo za elektronske, nego i štampane medije nacionalnih manjina, kao i obavezu svih nivoa vlasti da finansijski podržavaju te medije, ali bez prava uticaja na uređivačku politiku.

UNS ističe da bi osnivanje lokalnih i regionalnih javnih servisa trebalo omogućiti i zakonom jedino ako se građani referendumom odluče da sami finansiraju „svoje„ lokalne medije.

 

Informativna služba Udruženja novinara Srbije

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi