Naslovna  |  Saopštenja  |  Čankova lekcija novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 04. 2008.

Čankova lekcija novinarstva

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje nasilno ponašanje predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, prema novinarki novosadskog lista "Dnevnik", Snežani Nikolić.

UNS očekuje izvinjenje koleginici, kojoj je juče, prilikom dogovorenog intervjua, Nenad Čanak oteo diktafon, izvadio kasetu, da bi je naposletku smrskao Čanak je novinarku izbacio napolje, vitlajući štapom ka vratima, vičući da unosi razdor u njegovu političku koaliciju, tj. u izbornu listu "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", pritom je optužujući da je u službi Demokratske Stranke Srbije.

UNS ističe da je lidera LSDV-a razjarilo sasvim profesionalno pitanje: "Da li je ulaskom u koaliciju sa Demokratskom strankom za parlamentarne izbore prihvatio i njihovu politiku prema Kosovu?"UNS podseća da je intervju prethodnog petka zakazan u sedištu Stranke, ali je uveče, dan uoči intervjua, novinarka zamoljena da dođe u dom Nenada Čanka. Pred sam intervju, šefovica kabineta, Sanja Šifliš, otkazala je gostoprimstvo fotoreporteru "Dnevnika" Slobodanu Nikoliću.UNS ne zabrinjava samo kućno nevaspitanje lidera LSDV-a već i poruka koju kao jedan od poznatih političara šalje celoj novinarskoj profesiji: da novinari moraju da postavljaju samo podobna pitanja. UNS se pita i da li je ovaj ispad u funkciji predizborne kampanje LSDV-a.U pismu koje je uputio listu "Dnevnik", Čanak ne samo da se nije izvinio za svoj nedopustiv postupak, već je pokušao da potkrepi insinuacije kako je incident naručen, premda ga je sam proizveo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi