Naslovna  |  Saopštenja  |  FK Vojvodina da omogući Gajinovu izveštavanje sa utakmica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 07. 2012.

FK Vojvodina da omogući Gajinovu izveštavanje sa utakmica

Udruženje novinara Srbije (UNS) zaprepašćeno je ponašanjem direktora fudbalskog centra "Vujadin Boškov" Milana Čabrića koji je fotoreporteru sajta Napred Voša Miroslavu Gajinovu pocepao akreditaciju pred sinoćnu utakmicu između FK Vojvodina i FK Suduva.

Iako mu je prethodno odobrena akreditacija Gajinova je prilikom ulaska na stadion zaustavio radnik obezbeđenja i rekao da ne može da uđe, nakon čega je Čabrić prišao, zatražio akreditaciju i uz uvrede je pocepao i bacio u kontejner.

UNS podseća da FK Vojvodina već jedanaest meseci Miroslavu Gajinovu ne dozvoljava da izveštava sa utakmica FK Vojvodina i da su zbog toga više puta protestovali UNS i NUNS.

UNS traži da se direktor fudbalskog centra Milan Čabrić izvini Miroslavu Gajinovu i da mu omogući nesmetano obavljanje posla kao i ostalim akreditovanim novinarima i fotoreporterima.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

25.07.

2012.

Vislavski [neregistrovani] u 11:22

Koga štiti bezbednjak Čabrić

Taj isti "bezbednjak" je nedavno tragao za novinarom Tabloida Arpadom Nađem koji je objavio članak u kome je saopštio da je Milan Čabrić "nosilac" sedamnaest krivičnih prijava i druge "zanimljivosti" iz njegovog života i rada. Tragajući, Čabrić je telefonom pozvao i uznemiravao novinara Miroslava Vislavskog, sumnjajući da se on krije iza imena Arpad Nađ.
Na takvo ponašanje prema novinarima, kao i najnoviji primer nasilja prema novinaru kome je pored Čabrića i sam čelnik, Kluba Ratko Buturović upućivao neprimerene poruke, rukovodstvo ne reaguje. Rukovodstvo je nemo uprkos tome što je potpredsednik kluba Dušan Vlaović, novinar i dugogodišnji direktor novosadskog lista Dnevnik!
Lepo je što UNS traži da se Čabrić "izvini novinaru Gajinovu" i što poziva da mu se "omogući nesmetano obavljanje posla". Ali koliko je to smisleno kada su u pitanju metodi kojima se služi službeno lice FK Vojvodina? I novinar je službeno lice na svom zadatku. Nije li onda smislenije da se pokrene postupak kod nadležnih državnih institucija protiv nasilničkog ponašanja osobe koja je odgovorna za bezbednost na utakmicama Vojvodine?
Konačno, lepo bi bilo i od novinara da se konačno solidarišu sa kolegama i bojkotuju Klub koji dozvoljava da mu ovakvi nesavesni pojedinci i dalje srozavaju ugled!

Odgovori
pon

23.07.

2012.

Gospodin [neregistrovani] u 22:55

Celavi?

Jel taj celavi rimba?Jeste panj da veci nemos biti

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi