Naslovna  |  Saopštenja  |  DNKiM: Pozivamo članstvo da prenosi “Jedinstvo” preko administrativnih prelaza
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 08. 2012.

DNKiM: Pozivamo članstvo da prenosi “Jedinstvo” preko administrativnih prelaza

DNKiM najoštrije osuđuje postupak kosovskih carinika koji su sprečili distribuciju “Jedinstva”, jedinog lista na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji.

 

Kome smeta i šta je to problematično u sadržaju “Jedinstva”? Šta bi to Srbi trebalo da čitaju na Kosovu i da li to neko danas, u dvadest prvom veku, pokušava da jednoj etničkoj, jezičkoj i kulturološkoj posebnosti odredi šta može ili ne može da čita.

“Jedinstvo” je decenijama izlazilo u totlitarnom društvu i nikada nije dospelo u ovakvu situaciju.

DNKiM apeluje na sve relevantne međunarodne i lokalne institucije da zaustave ovakvo diskriminatorsko ponašanje kosovskih vlasti.

DNKiM će ukoliko se ovakav trend nastavi pozvati svoje članstvo da se uključi u distribuciju “Jedinstva” tako što će članovi pojedinačno preko administrativnih prelaza prenosti nedeljnik “Jedinstvo”.

Smatramo da nije moguće zaustaviti protok informacija i da će naše članstvo ovakvom akcijom solidarnosti sa kolegama iz nedeljnika “Jedinstvo” praktično pokazati da nije moguće zaustaviti slobodu štampe i pravo na informisanje.

Upravni odbor DNKiM

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

01.09.

2012.

anonymousDrinska [neregistrovani] u 23:44

Jedistvo

Kad bi nekad doslo do JEDINSTVA srpskog i Srbija bi bila Jedinstvena,nikad niko vise ne bi odlucivao o Nasem Kosovu i Metohiji,zato i nije cudo sto u danasnjoj Srbiji,Albanci moraju biti iziritirani ovakvim Imenom nasih novina i stalno pokusavati da ih uniste...Novinar

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi