Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Rukovodstvo Istoka da ne sprečava rad novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 05. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i DNKiM: Rukovodstvo Istoka da ne sprečava rad novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuje postupak predsednika Privremenog organa Istoka Koste Beloševića koji je tokom jučerašnjeg protesta u Osojanu pokušao da udalji ekipu Radio Goraždevca, dok je radnik obezbeđenja opštine Veljko Komatović gurao kameru i snimatelja ovog medija.

Ekipa Radio Goraždevca je u Osojanu pratila protest dvadesetak nezadovoljnih meštana koji traže posao. Na mesto okupljanja došao je i predsednik Privremenog organa Opštine Istok Kosta Belošević koji je, prema tvrdnji ekipe Radio Goraždevca, tražio od novinara da isključe kamere i prestanu da rade svoj posao, a radnik obezbeđenja  je fizički pokušao da udalji snimatelja Damjana Portića.

Na mesto okupljanja, osim predstavnika lokalnih institucija, došli su i pojedini predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji su bili prisutni i tokom pokušaja da se novinarima onemogući da obave svoj posao.

UNS i DNKiM pozivaju predstavnike lokalnih institucija u Istoku, odnosno Osojanu, da omoguće nesmetani rad medija koji izveštavaju sa protesta. Takođe pozivaju Kancelariju za Kosovo i Metohiju da ukaže predstavnicima lokalnih organa vlasti, kako u Istoku, tako i drugim sredinama na Kosovu da prestanu da sputavaju novinare u izveštavanju o događajima koji su od značaja za javnost, već da sa njima sarađuju i daju im odgovore na pitanja koja su u njihovoj nadležnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi