Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Moraće da odgovaraju oni koji prete eksplozivnim napravama novinarima i medijskim kućama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 05. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Moraće da odgovaraju oni koji prete eksplozivnim napravama novinarima i medijskim kućama

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje uznemiravanje i zastrašivanje novinara i medijskih radnika dojavom o postavljanju eksploziva u zgradi u kojoj je sedišta najvećeg broja redakcija na jednom mestu u Beogradu i traži od nadležnih učine sve što je u njihvoj moći kako bi pronašli ko šalje ove pretnje

Sinoć oko 21 sat na adresu portala Kosovo-onlajn, stigao je imejl na ukrajinskom jeziku kojim je poručeno: "U vašim prostorijama postavljena je eksplozivna naprava koja će eksplodirati tačno u 22:15. časova. Slava Ukrajini“.

Pripadnici policije brzo su stigli i evakuisali zaposlene. Posle povere prostorija utvrđeno je da nema eksplozivne naprave, a zaposleni su se vratili na radna mesta. 

U posolvnoj zgradi Adria media grupe u kojoj radi deo novinara portala Kosovo onlajn nalaze se redakcije Kurira, Kurir televizije, Monda, Espresa, Nacionalne geografije, Ona (Elle), Lepa i srećna, Sensa… 

UNS navodi da posle serije lažnih dojava o postavljanju bombi u brojnim institucijama u Srbiji, ovo je prva pretnja upućena medijskoj kući.

UNS poručuje svima koji stoje iza ovih pretnji da će se pre ili kasnije saznati ko stoji iza ovih dojava i zastrašuje novinare i medije, da će biti otkriveni i da će morati da odgovaraju za svoje postupke. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi