Naslovna  |  Saopštenja  |  Protiv Vladimira Piacuna policija upotrebila prekomernu silu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 08. 2012.

Protiv Vladimira Piacuna policija upotrebila prekomernu silu

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje sinoćni postupak policijskih inspektora u civilu koji su tukli tehničkog urednika u Ninu Vladimira Piacuna u Dunavskoj ulici nedaleko od redakcija listova Nin, Blic, Alo i 24 časa.

Iako je incidentu po svemu sudeći prethodio nesporazum u vožnji ili saobraćajni prekršaj  policajci koji  su  sustigli vozilom  Vladimira Piacuna dok je vozio motor prema tvrdnji očevidaca upotrebili su prekomernu silu.

Očevici tvrde da nije pružao otpor a batinanje je nastavljeno i pošto su mu stavljene lisice na ruke i dok je ubacivan u automobil  kojim je sproveden u policiju gde mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

UNS  je uveren da ovaj težak incident nije u vezi  sa poslom koji  radi Vladimir Piacun ili sa uređivanjem nedeljnika Nin ali smatra da je dužnost novinara da u medijima  ukazuju  i traže odgovornost  policije zbog prekomerne upotrebe sile i batinanja  bilo kog građanina.

UNS  traži da Vladimir Piacun bude odmah saslušan  kod istražnog sudije ii pušten  na slobodu a ovaj incident  temeljno istražen  posebno zbog prekomerne upotrebe sile protiv  kolege Vladimira Piacuna.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi