Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da hitno pronađe ko je pretio novinarki Večernjih novosti Jeleni Skenderiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 09. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Policija da hitno pronađe ko je pretio novinarki Večernjih novosti Jeleni Skenderiji

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretnji koje je novinarka Večernjih novosti Jelena Skenderija dobila na društvenim mrežama i traži da policija hitno utvrdi ko joj je pretio.

U „Večernjim novostima“ objavljeni su tekstovi ove novinarke o humanitarnoj akciji organizacije 28. jun za prikupljanje sredstava za lečenje dečaka P.D , u kojima se ističe da je njegovo lečenje besplatno.

U tekstovima se navodi da je ova organizacija za pomenutog dečaka donirala 200.000 dinara Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, iako je lečenje dece besplatno, a kao dokaz ugovor sa klinikom na kome su izostavljeni pečat i potpis direktora ustanove.

Među komentarima na privatnom profilu i porukama koje su stigle Skenderiji povodom ovih tekstova su i: „Sva ta g..., što pričaju protiv organizacije treba dobro propustiti kroz šake...", „Proživi svoj bedni život, ali ćeš doći na istinu jednom. U to budi sigurna", „Doći će vreme da visite svi, majku vam j..., što vas okoti"…

Predstavnici organizacije 28. jun su u saopštenjima koja su poslata medijima demantovali sve što su objavile Novosti i istakli „da će pokrenuti pravni postupak protiv ovog lista“.

„Ovo je čista kleveta naše organizacije i to nećemo tolerisati. Ovakve priče škode najranjivijima u Srbiji i mi smo primorani da pokrenemo pravni postupak. Svi pravni troškovi biće pokriveni od strane članova organizacije 28. Jun“, napisano je u saopštenju ove organizacije.

UNS podseća da su pretnje novinarima neprihvatljive i da autori takvih sadržaja moraju da snose odgovornost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi