Naslovna  |  Saopštenja  |  MUP da rasvetli pretnje i napade na Mladena Mijatovića i Tanju Janković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 10. 2012.

MUP da rasvetli pretnje i napade na Mladena Mijatovića i Tanju Janković

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži hitnu istragu povodom anonimnih pretnji i oštećenja automobila poznatog novinara hronike „TV Pink“ Mladena Mijatovića kao i rasvetljavanje prošlonedeljnog teškog incidenta u Vranju u kojem su teške povrede zadobili članovi porodice novinarke RTV B92 Tanje Janković , a u kojem je učestvovao i inspektor policije N. J. iz Vranja.

 

UNS ističe da je Mladen Mijatović i ranije bio na meti napadača, ali da je beogradska policija efikasno rešavala te napade.

UNS međutim saznaje da je u policijskom  zapisniku tuče u Vranju, kada su na svadbenom veselju napadnuti članovi porodice koleginice Tanje Janković i ona lično, interna kontrola MUP-a utvrdila brojne propuste pa ima razloga za sumnju da je u pitanju napad povezan sa novinarskim poslom koleginice Janković.

UNS zato traži da unutrašnja kontrola MUP-a Srbije što pre utvrdi sve činjenice o ovom nemilom događaju i javnosti predstavi rezultate istrage pre svega na okolnosti da su Tanju Janković i RTV B92  učesnici tuče među kojima je bio i policijski inspektor vređali.

Tanja Janković je bila saradnik na serijalu RTV B92 Insajder o zloupotrebama u Kolubari.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi