Naslovna  |  Saopštenja  |  Hitno pronaći i kazniti napadače na Damira Dragića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 10. 2012.

Hitno pronaći i kazniti napadače na Damira Dragića

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije energičnu istragu sinoćnog napada na porodičnu kuću direktora dnevnih novina „Informer“ Damira Dragića, pronalaženje i najstrože kazne za nalogodavca i izvršioce ovog krivičnog dela.

Sinoć oko 21:30 Molotovljevim koktelom zapaljen je automobil oca Damira Dragića ispred njihove porodične kuće u beogradskom naselju Jajinci i srećom niko nije povređen.

UNS ističe da je posebno važno utvrditi postoji li veza između ovog napada i pisanja Informera i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom licima koja obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

UNS je solidaran sa kolegama iz lista „Informer“ i traži da policija proceni bezbednosne rizike i preduzme sve neophodne mere zaštite novinara i urednika „Informera“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi